- Lügde Ashab-ı Kehf Camii`nde Alman Komşulara İftar Yemeği

Adsense kodları


Lügde Ashab-ı Kehf Camii`nde Alman Komşulara İftar Yemeği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 8 August 2012, 09:47 pm GMT +0200
Lügde Ashab-ı Kehf Camii`nde Alman Komşulara İftar Yemeği

Lügde Ashab-ı Kehf Camii`nde Alman Komşulara İftar Yemeği Verildi.

T.C. Münster Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği görev bölgesinde bulunan DİTİB Lügde Ashab-ı Kehf Camii`nde  Alman misafirlere iftar yemeği verildi.

20:30 da başlayan programa TC. Münster Din Hizmetleri Ateşesi Suat Altunkuş, Ateşelik görevlisi İbrahim Ateş ve Alman misafirler katıldı. Program Alman ve Türk Milli Marşlarının okunmasıyla başladı. Dernek Başkanı Naci Yılmaz ile Din Görevlisi Yakup Uçmaz`ın selamlama konuşmasının ardından Mustafa Şahinin tercümanlığı ile Cami ve Dernek faaliyetleri ve Oruç ibadetiyle ilgili bir sunum yapıldı. Camide yapılan tadilat ve inşaat çalışmaları sırasında gösterdikleri sabır ve anlayıştan dolayı komşulara teşekkür edilip Almanca olarak hazırlanan İslam ve Cami videosu izletildi.

“Bad Pyrmont Belediye Başkanı Bayan Roeder, Lügde Belediye Başkan vekili Krause, Bad Pyrmont Katolik Kilisesi Papazı Neumann, Musevi Cemaati Dernek Başkanı bayan Osyka, Hastane papazı bayan Speel, ve Bad Pyrmont Integrationsratsvorsitzender (İntegrasyon Başkanı ) Bayan Mund, Lügde Katolik Kilisesi Papazı Hellersberg, Evangelisch Papazı Günthe Nolte ve iş adamlarının yaptığı kısa konuşmalarda “birlikte yaşanılan diğer dinleri ve kültürleri tanımadan önyargılı olmak yerine daha yakından tanımak gerektiği, günlük yaşantıdaki problemlerin diyalog yoluyla halledilebileceği dile getirilerek, bu şekildeki toplantı ve diyalog çalışmalarının devamını beklediklerini belirttiler”.

TC. Münster Din Hizmetleri Ateşesi Suat Altunkuş Bey`in entegrasyan ve diyalog çalışmaları ile aynı toplum içerisinde varolan dinleri ve kültürleri tanıtıcı- kaynaştırıcı bu tür toplantıların önemine değindiği kısa ve özlü konuşmasının ardından katılan tüm misafirlere Din Görevlisi Yakup Uçmazın Türkiye’den getirdiği hediyelik tespihler dağıtıldı. Akşam ezanının okunup Türkçe ve Almanca olarak yapılan duaların ardından iftar yemeği yenildi. Yemekten sonra çay sohbeti yapıldı. Misafirler bu davetten duydukları memnuniyeti dile getirerek ayrıldılar.

DİYANET HABERLER